Slimste Huis Alkmaar
Slimste Huis Alkmaar
Noorderkade 173 • 1823 CJ Alkmaar
t. 088 3100 410 • info@slimstehuisalkmaar.nl

  

Welkom bij Het Slimste Huis Alkmaar

Het Slimste Huis Alkmaar opende haar deuren voor bezoekers op 25 september 2014. Op het eerste gezicht een 'normale' woning, maar tegelijkertijd een showroom van vernieuwing en slimme handigheidjes op het gebied van wooncomfort en thuiszorg, van robotisering tot  E-health. Samen met Smart Homes heeft gemeente Alkmaar het initiatief genomen voor Het Slimste Huis Alkmaar.

Daarmee neemt de gemeente haar verantwoordelijkheid in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). De WMO is er om inwoners te ondersteunen als ze hulp nodig hebben. Technologie kan daarbij helpen. Vanuit dat idee is Het Slimste Huis Alkmaar gestart. Als inspiratiebron voor mensen om van hun huis echt een duurzaam thuis te maken.
 
In het Slimste Huis Alkmaar maakt u kennis met de woonmogelijkheden van nu. Domotica is daarbij een sleutelwoord: het maakt van een (t)huis een prettige en comfortabele leefomgeving, het gevoel van veiligheid kan er toenemen. √Čn het stelt de bewoner in staat regie zo lang mogelijk in eigen hand te houden

Het Slimste Huis Alkmaar is vooral bedoeld om de verschillende mogelijkheden die er zijn om een slimme woning te realiseren te beleven. Dat hoeft niet perse duur te zijn: soms is een slimme, kleine aanpassing het antwoord op een groot probleem. In de woning worden diverse oplossingen gedemonstreerd.

Het Slimste Huis Alkmaar is 5 dagen per week open.

Onze gastvrouwen en gastheren - stuk voor stuk kundige vrijwilligers-  leiden u graag rond.

U kunt dinsdag t/m zaterdag vanaf 12 uur binnen lopen. (Groepen altijd aanmelden) Wilt u zeker zijn van een afspraak kunt u die van te voren maken middels de knop rondleiding reserveren die op elke pagina van deze website rechtsbovenin getoond wordt.

 

Like ons op Facebook Volg ons op Twitter © 2019 Het Slimste Huis Alkmaar - Privacystatement/AVG